Sūrio brandinimo kambariai
Šaldymo kamerų sūriui savybės:
- Pilnas temperatūros valdymas su šaldymo ir šildymo funkcijomis +10/+25C ribose
- Santykinės oro drėgmės valdymo sistema 60/80%
- Pilnai sukomplektuota šaldymo sistema su šviežio oro padavimo valdymu
- Nuotolinis valdymas ir temperatūros stebėjimas
Modeliai
Trumpai kas yra pieno produktų brandinimas - tai maisto produktų transformacijos procesas, kurio metu pakinta jų savybės, pavyzdžiui, šiuo atveju tekstūra, skonis ir kietumas. Šis procesas vyksta gaminant sūrius, kurie laikomi specialiuose sūrio šaldymo kamerose pritaikytose kiekvienai rūšiai pagal reikalingą temperatūrą ir drėgmę. Tai padeda išgauti tam tikras savybes, kurios priklauso nuo gaminamo sūrio rūšies. Vidutinė sūrio brandinimo proceso temperatūra yra 9-11º, o santykinė oro drėgmė iki 85%, tačiau šios sąlygos gali skirtis nuo naudojamos technologijos. Galime išskirti kelias brandinamo sūrio rūšis:
- Švelnius: jie brandinami trumpiau nei 30 dienų.
- Pusiau brandinti: jie brandinami nuo 1 iki 3 mėnesių.
- Vidutiniškai brandintas: nuo 3 iki 6 mėnesių.
- Ilgai brandintas: nuo 6 iki 9 mėnesių.
- Pilnai brandinti: brandinti ilgiau nei 9 mėnesius.
Baigus šį procesą, sūriai turi būti laikomi sūrio šaldymo kameroje maždaug prie +4 °C temperatūroje, kad sulėtėtų nokimo procesas ir vartojimo laikas butų optimalus. Žemiau pateiktame paveikslėlyje yra nurodytos rekomenduojamos saugojimo temperatūros įvairiems pieno produktams ir jų galiojimo laikas juos deramai saugant.
Turite klausimų?
Susisiekite su mumis