Profesionalios šaldymo spintos

Trumpa informacija
Siūlome Jūsų dėmesiui keletą patarimų, kurie pravers ieškant patikimą profesionalios virtuvės pagalbininką šaldymo spintą. Visu pirma jų išorės išmatavimai ir dydžiai yra beveik standartizuoti, kad sutalpinti maisto pramonėje paplitusius GN standarto indus. Populiariausi lentynų išmatavimai yra GN1/1, GN 2/1, 400x600 mm, 800x600 mm. Būtent ant jų yra dedami visi produktai, todėl taip galima papildomai įsivertinti pramoninės šaldymo spintos talpą, nes vidinis tūris skirtingų gamintojų yra aprašomas skirtingai. Yra bendras vidinis tūris (bruto), vidinis tūris (netto) ir naudinga vidinė talpa. Būtina nepainioti tūrį su talpa. Talpa yra gaunama atimant vietas kur saugomi maisto produktai negali būti statomi tam, kad viduje būtų tinkamas šalto oro pasiskirstymas ir užtikrintos deklaruojamos temperatūros reikšmės. Talpa yra aktualiausias rodiklis, nes būtent jis yra vertinamas atliekant šaldymo spintos energijos klasės bandymus. Elektros energijos sąnaudos yra gana objektyvus rodiklis kokio techninio lygio yra įrenginys. Standartiniai modeliai dažniausiai turi C energijos klasę, šaldikliai šiek tiek žemesnę D, tai yra gana normalus rodiklis. Vertindami įsigijimo kainą įsivertinkite ir eksploatacines sąnaudas, nes vidutinis profesionalios šaldymo spintos tarnavimo laikas, priklausomai nuo priežiūros ir gaminimo standartų yra 10-15 metų. Originalias atsargines dalis pagrinde galima gauti jei įrenginys nėra senesnis nei 10-20 metų, tad priemoka už aukštesnę energijos klasę su laiku tikrai atsipirks.
Apžvelkime komplektaciją ir iš kokių medžiagų yra gaminamos nerūdijančio plieno šaldymo spintos. Dažniausiai korpuso gamybai naudojamas AISI 201, 430 arba 304 nerūdijantis plienas. AISI304 yra atspariausias korozijai lyginant su kitais dviem, todėl profesionalūs virtuvės šaldytuvai yra apie 10% brangesni. Modeliai pritaikyti šviežios žuvies laikymui yra gaminami tik iš AISI304, nes kiti metalai neatlaiko druskos ir kitų agresyvių maisto produktų. AISI201 ir 430 turi panašų atsparumą korozijai. Taip pat yra privalumas jei pramoninės šaldymo spintos garintuvas bus papildomai padengtas antikorozine danga. Nors jie yra gaminami iš spalvotų metalų tokių kaip aliuminis ir varis, bet nuo viduje laikomu paruoštų maisto produktų, pvz.: salotos su majonezu, actu, rauginti kopūstai, kulinarija – visi šie produktai be pakuotės į orą išskiria su aromatu savo natūralias sultis, kurios nusėda ant šalto garintuvo paviršiaus ir po truputį jį griaužia. Jei surūdijusių lentynų keitimas yra paprastas, tai garintuvo remontas gali kainuoti apie 30% naujo įrenginio kainos.
Taip pat atkreipkite dėmesį ar nerūdijančio plieno šaldymo spinta turi vidinį apšvietimą, integruojama duru rankena per visą durų aukštį yra patogesnė ir ilgaamžiškesnė lyginant su prisukama. Nors visi modeliai dirba leistiname garso lygyje yra modeliai su dažnio keitikliais, kurie sukelia kelis kart mažiau triukšmo ir papildomai taupo elektros energiją ypač jei virtuvės šaldytuvai yra užkrauti dalinai. Nepaisant to fakto, kad visi modeliai nepriklausomai nuo gamintojo turi užapvalintus vidaus kampus apsaugančius nuo purvo kaupimosi, higieniniai vidaus valymai yra dažniausiai viena iš nemėgstamiausių rutinų, todėl yra gamintojų siūlančių aukštą NSF-7 standartą atitinkančią įrangą su lentynų laikikliais įspaustais korpuse ir dugne įtaisyta nuvarvėjimo ertme. Toks priedas žymiai sutrumpina laiką higieniniam valymui atlikti, be to standartinis lentynos laikiklių komplektas kainuoja apie 30€, tad jei Jūsų reikmėms reikia daugiau lentynų – priemoka už modelį su įspaustais laikikliais gali būti ne tokia didelė. Taip pat turėkite omenyje, kad standartinės lentynos atlaiko apie 25 – 30kg svorį. Jei viduje planuojate laikyti sunkius dalykus, ypač jei viduje laikomų maisto produktų planuojamas svoris yra didesnis nei pačios pramoninės šaldymo spintos svoris, pasiteiraukite ar šis modelis yra apskaičiuotas tokioms apkrovoms, nes ne visi modeliai yra sukonstruoti tvirtu korpusu. 
Pabaigai svarbu paminėti, kad dauguma profesionalių virtuvės šaldytuvų yra skirti jau atšaldytų produktų laikymui, o šaldikliai tiesiogiai nepritaikyti produktų užšaldymui dideliais kiekiais. Kraunant šiltą produkciją stengtis, kad viduje esanti temperatūra nesukiltu daugiau nei 10 laipsnių nuo nustatytos. Kiekvienas modelis yra apskaičiuotas tam tikram naudojimo intensyvumui. Didesnės galios modeliai greičiau atšaldys produktus, geriau palaikys temperatūras net ir karštoje virtuvėje esant dažnam durų varstymui, bet jie turės prastesnę energijos klasę. Įrenginių galią galima lyginti tik su vienodu šaltnešiu. Trijų durų šaldymo spintos yra gera alternatyva mažam šaldymam kambariui, nes ji viduje talpina apie 1800L produkcijos. Toks vienas didelis šaldytuvas bus pigesnis nei du mažesni. Kombinuoti vienduriai modeliai, kuriuose viršutinės durelės yra šaldymo skirius, o apačioje šaldiklis arba dviduriai, kai skirtingos durys atskiria skirtingas temperatūras yra visuomet brangesni lyginant su atskirai pastatomais modeliais.  Jeigu turite klausimų dėl šaldymo spintos pasirinkimo susisiekite su mumis.
Turite klausimų?
Susisiekite su mumis