Standartiniai stalai
|
Dvigubi stalai
|
Prekybinis stalas

Sumuštinių ruošimui ir pardavimui
|
Plačiau |
|
Baro stalas
|
Stalai su vitrinėle
|
Stalai saladetės
|
BMPPF
|
MSG
|
Stalas spintelė
|
Saladetė Amerikietiško tipo
|
Pats pavadinimas šaldymo stalas pasako mums, kad jame yra apjungtos dvi funkcijos viename įrenginyje - stalo kaip darbinio paviršiaus ir šaldytuvo maisto produktų saugojimui, todėl tai yra dėmesiio vertas pasirinkimas, nors jų kainos yra didesnės lyginant su tokios pačios talpos šaldymo spintomis. Norintiems pasirinkti patikimą virtuvės pagalbininką siūlome susipažinti su keliais mūsų patarimais.
Net ir vienodai atrodantys šaldymo stalai gali skirtis pagal kaina dėl nerūdijančio plieno standarto, šaldymo sistemos galingumo, energetinės klasės ir kitų mažų akiai nepastebimų, bet svarbių dalykų. Jei planuojate stalą naudoti agresyvioje aplinkoje, kur įranga gali tiesiogiai kontaktuoti su druska, acto marinatais ar kitais koroziją sukelenčiais produktais tokias sąlygas atlaikys tik AISI304 plienas. Taip pat atkreipkite dėmesį ar garintuvas yra papildomai padengtas antikorozine danga, nes tai pravers viduje laikant nepakuotus maisto produktus, kurie garuodami gali pažeisti šaldymo sistemą. Įrenginio galingumą reikia lyginti tik vienodo šaltnešio modeliuose. Su didesnės galios šaldymo stalu produktų temperatūra mažiaus svyruos net dirbant tvankioje aplinkoje su dažnu durų varstymu. Būtinai pasitikslinkite kokią energijos klasę turi įrenginys (neklasifikuojami tik saladetės su GN indais, modeliai stiklinėmis durimis), nes dažnai sumokėjus papildomus 10% kainos galima bus sutaupyti per įrangos gyvavimo ciklą kelis kartus daugiau vien tik elektros energijos sąskaita, neskaitant to, kad tokia įranga yra technologiškai tobulesnė ir mažiau linkusi sugesti, todėl būtinai įsivertinkite kiek kainuos vienos dienos prastova jūsų verslui dėl šio gedimo ir ar verta investuoti į tobulesnį modelį. Kiekvienai siutacijai savo įrenginys, bet paminėsime dar kelis brangesnių – premium klasės šaldymo stalų privalumus. Tai higieninių valymų, kurių nieks nepanaikino, paprastumas dėl igylinto vidaus dugno kai visas skystis subėga tam numatytą angą, tai gali sutrumpinti personalo darbą skirta valymui nuo 15 iki 5 minučių. Kitas svarbus dalykas yra patogi prieiga prie techninio skyriaus. Tokios kaip ištraukiama šaldymo sistema, spyna rakinamos durelės prieigai prie kondensatoriaus. Šie preidai palengvina aptarnavimą ar remontą ir taip nemalonią akimirką gali sumažinti sąskaitos dydį, nes meistrui reikės mažiau laiko tai pačiai operacijai atlikti. Visais atvejais sutaupytas laikas yra pinigai.
Trumpai šaldymo stalus galima klasifikuoti į standartinius lygiu stalviršiumi, funkcinius picų, salotų ruošimui, specializuotus sumažinto ar padidinto aukščio modelius. Standartiniai modeliai gal būti 600, 700 ar 800mm gylio, bet tik pirmiems dviems modeliams yra gaminami ištraukiami stalčiai. Pagrinde visi gamintojai siūlo pilno ištraukimo stalčius. Skiriasi tik jų išlaikomas svoris. Šaldikliai stalai pagrinde turi varstomas duris ir labai retai kada turi stalčius, nes juos yra sudėtinga pagaminti mat kiekvienas jų turi turėti pašildymą palei stalčiaus gumas, kad nesusidarytų šerkšnas. Modeliai su stalčiais visuomet yra brangesni lyginant su durelėmis, nors juos sumontavus prarandamas vidaus tūris dėl bėgelių, bet jų patogumas yra greita prieiga prie laikomų produktų. Atkreipkite dėmesį į šaldymo stalo stalviršiaus metalo storį, nes tai yra darbinis paviršius ir jam tenka atlaikyti dideles apkrovas. Premium klasės modeliai gali tūreti 18/10 metalo storį, 10/10 taip pat yra priimtinas variantas, nukritus peiliui tokio stalviršiaus nepradursite. Picų ruošimui kaikurie stalai yra komplektuojami su granitiniu stalviršiumi 20 – 30 mm storio priklausomai nuo gamintojo. Svarbu paminėti, kad modeliuose su šaldomais GN indais stalviršyje ar igredientų vitrinoje – šaldymas vyksta statiniu būdu t.y. be šalto oro apiputimo iš indo viršaus. Šie modeliai pritaikyti temperatūros palaikymui, o sudėjus šviežius produktus – jų atvėsinimas užtruks iki paros laiko ar net ilgiau. Tik modeliuose su šalto oro apipūtimu iš viršaus galima nenaudoti dangčių.
Greito maisto, salotų ruošimui gerai yra pritaikyti amerikietiško standarto modeliai. Jie yra šiek tiek gylesniu stalviršiumi 76cm tad sudėjus net tris eiles GN indų dar liks vietos pjaustymo lentelei, o taip pat šie modeliai dar gali turėti stalčius. Nedidelioms virtuvėms gal būti aktualu taupant vietą apjungti šaldymo stalą su kriaukle arba turėti šaldiklį ir šaldytuvą viename įrenginyje – tokie modeliai taip pat yra. Susisiekite su mumis ir mes padėsime išsirinkti geriausią variantą !