Greito užšaldymo įranga

Trumpa informacija
Greito užšaldymo įranga sparčiai sumažina produktų temperatūrą, nepriklausomai nuo to ar šie produktai yra karšti ar švieži kambario temperatūros. Šie specializuoti šokiniai šaldikliai sukurti būtent staigiam maisto produktų užšaldymui. Greito užšaldymo metu yra išlaikoma natūrali produktų tekstūra, spalva ir kokybė, o taip pat yra sumažinamas bakterijų dauginimasis. Tradicinis maisto konservavimo atveju maistas aušta natūraliu būdu, kol nepasiekia reikiamos saugojimo temperatūros. Tokiu būdu maistas prarandama daug vertingų natūralių savybių, tokių kaip drėgmė, pakinta konsistencija, aromatas ir išvaizda.
Kiekvienas staigaus užšaldymo šaldiklis gali tiek greitai atvėsinti (+3C), tiek greitai užšaldyti produkciją (-18C). Greito atvėsinimas leidžia išsaugoti visas karšto maisto skonio savybes greitai atvėsinant produktus nuo +90C iki +3C greičiau nei per 90 minučių ir palaikyti temperatūrą tarp 0C ir 5C maksimaliai išlaikant produktų kokybę. Greito užšaldymo metu karštas maistas yra užšaldomas nuo +90C iki -18C greičiau nei per 270 minučių. Greito užšaldymo metu visa drėgmę esanti produktų viduje yra paverčiama į mažus ledo kristalus, dėl to produkto ląstelių struktūra nėra pažeidžiama.
Norime pažymėti, kad greito užšaldymo šaldytuvų galia kelis kartus didesnė nei šaldymo spintos šaldiklio būtent tam, kad greitai ir saugiai sumažinti produkto temperatūrą. Didesnė pasirinkto modelio galia – trumpesnė užšaldymo trukmė. Šokinio šaldymo įrenginiuose neapsimoka saugoti produkcijos, nes toks laikymo būdas sunaudos daug elektros energijos. Taip pat nėra gerai produktus užšaldyti standartinėse šaldymo spintose, nes nuo tokio naudojimo tam nepritaikytas įrenginys greit išeis iš rikiuotės, be to užšaldytų pusgaminių kokybė bus ne prekinės išvaizdos su daugiau ledo kristalų.
Kai kurie staigaus užšaldymo įrenginiai turi karštų garų atlaidinimo priedą, kuris leidžia sutrumpinti laiko pauzę tarp įkrovimo ciklų. Užšaldymo metu greito užšaldymo šaldiklio viduje temperatūra gali pasiekti -30/-40C. Prie tokių temperatūrų susiformavęs ledas ant garintuvo sumažina jo efektyvumą, todėl šokinis šaldytuvas prieš kraunant naują partiją turi būti atlaidintas. Karštų garų pagalba šis procesas yra greitesnis, trunka iki 15 minučių ir energetiškai efektyvesnis lyginant su elektriniu atlaidinimu.
Šokinio šaldymo šaldikliai gali atlikti ir daugiau funkcijų jeigu juose yra sumontuotas išmanus valdymas. Nauji modeliai gali vykdyti produktų atlaidinimą kontroliuojant temperatūrą, užšaldyti labiau pažeidžiamus produktus, kad nesugadinti struktūrą. Juose galima valdyti galutinę užšaldymo temperatūrą, sukurti savo užšaldymo receptą išvengiant šerkšno atsiradimus ant produkcijos ir dar daug kitų funkcijų. Jeigu turite klausimų dėl greito šaldymo įrenginių kreipkitės ir mes padėsime jums išsirinkti tinkamą sprendimą.
Turite klausimų?
Susisiekite su mumis